5 tendenser i porteføljeledelse

I starten af 2022 satte Syddansk Universitet og Peak Consulting Group fokus på ledelse af projekter i Danmark. Læs her om nogle af forskningsresultaterne.

Denne undersøgelse er blevet foretaget med mere end 500 besvarelser og fra både private virksomheder og offentlige organisationer.


”Vores survey viser, at der er stor forskel i opfattelsen af, hvem der har det afgørende mandat til at træffe beslutningerne i virksomhederne. Er det topledelsen eller porteføljeledelsen?,” siger Henrik Timm, partner i Peak Consulting Group.

De 5 tendenser

1. Mange projekter er ikke en del af det samlede porteføljeoverblik

2. Medarbejdere efterspørger visuel status på projekter, så de hurtigt kan afkode, hvor langt i processen et projekt er kommet

3. Rammerne for et projekt er enormt afgørende, når et projekt skal lykkes med at opfylde sit formål

4. Mange virksomheder arbejder med flere porteføljeområder, hvor it-området er det største, lige foran strategiske forandringer.

5. Virksomheder og organisationer vil gerne arbejde mere konkret med bæredygtighed i projekter, men mange er ikke kommet så langt i processen

Dette kan være alt fra it-projektledelse og digitalisering, forretningsprojekter eller teknisk projektledelse. Derfor er det vigtigt, at du samarbejde de de rigtige virksomheder om dine projekter.

Nordjysk Projektledelse ApS er et konsulenthus, der tilbyder ydelser inden for projektledelse. Vores målsætning, når vi laver projekter er derfor, at vi skaber flow, sikrer leverance og sørger for at projekter nås i mål ude hos vores kunder. Det gør vi gennem:

 

Er du blevet nysgerrig?

Læs mere om, hvilke typer projekter vi hjælper, vores kunder med at få succes med her.