Projektledelse er fremtiden

Project Management er for første gang nævnt på forsiden af Harvard Business Review. Der tales om “The Project Economy”. Det er dog mere held end forstand, at nogen får succes med projektledelse. Læs her hvorfor.

Projektledelse har i mange år været undervurderet af ledere. Og er det til dels stadig. Værdien er projektledelse er dog ikke til at tage fejl af. Hvis der er noget, der kan styrke din virksomheds drift og/eller fremtidige udvikling, så er det projekter, der skal ledes fra start til slut.

Projektledelse er blevet populært blandt mange virksomheder i de seneste år. Og den udvikling kommer blot til at fortsætte.

88 millioner mennesker

I 2027 kommer omkring 88 millioner mennesker på verdensplan til at arbejde med project management (projektledelse). Værdien af den projektorientede økonomiske aktivitet vil have nået 20 billioner dollars.
– Harvard Business Review (Nieto-Rodriguez, 2021)

Teknisk projektledelse

For at udnytte den nye “projekt-økonomi” skal virksomheder have en ny tilgang til projektledelse. De må havde tilpasset den projektorienterede organisatoriske struktur, der sikrer at ledere har kompetencerne til effektiv at lede og træne øvrige ledere i moderne projektledelse. Det er netop her flere virksomheder fejler.

Fra drift til projekter

Stille, men kraftfuldt, har projekter erstattet drift som vores tids “økonomiske motor”. Dette ændring har været længe undervejs. Dette kan være alt fra it-projektledelse og digitalisering, forretningsprojekter eller teknisk projektledelse. Projekter og ledelse af disse kan være med til at overkomme udfordringer og gøre dem til muligheder.

Forretningsprojekt

35% af projekter er succesfulde

35% af projekter der varetages på verdensplan er succesfulde, hvilket betyder at enorme mængder tid, penge og muligheder spildes.

– Harvard Business Review (Nieto-Rodriguez, 2021)

Hvis man ikke anvender projektledelse, og ikke gør det på den rigtige måde, så kan man hurtigt komme til at famle i blinde, så man ikke når sine deadlines. Det er vigtigt man har en strategi og en plan for sine projekter. Det skaber både succes med projekterne, men samtidig også motivation hos sine ansatte.

Nordjysk Projektledelse ApS er et konsulenthus, der tilbyder ydelser inden for projektledelse. Vores målsætning, når vi laver projekter er derfor, at vi skaber flow, sikrer leverance og sørger for at projekter nås i mål ude hos vores kunder. Det gør vi gennem:

Er du blevet nysgerrig?

Læs mere om, hvilke typer projekter vi hjælper, vores kunder med at få succes med her.