Scrum

Scrum er en agil metode inden for projektledelse, der tager afsæt i agile principper. Vi er hos NPL certificeret i Scrum. Læs om Scrum her.

Scrum-metoden er en agil tilgang til projektledelse. Scrum er en af de mest anvendte metoder inden for agil projektledelse. Scrum er altså et framework man kan anvende.

Scrum projektledelse tager udgangspunkt i en iterativ tilgang til opgaver, hvor man har korte udviklingsforløb, der gør, at man er i stand til at være agil og tilpasse sig undervejs. 

Forretningsprojekt

Paradigmeskift i projektledelse

Den agile måde at arbejde med projekter på, som der anvendes ved Scrum metoden, er et paradigmeskift ift. den traditionelle, langsigtede måde at organisere og strukturere projekter på.

Scrum metoden

Den agile metode, Scrum, stammer tilbage fra 1995, hvor Ken Schwaber og Jeff Sutherland udarbejde et framework til, hvordan man i et team kan arbejde med forskellige problemstillinger – og ud fra dette effektivt levere værdi.

Scrum dækker derfor også metodens navn.

 

Scrum

Hvad er Scrum?

Scrum er en agil måde at strukturere komplekse projekter på. Metoden tager afsæt i iterative projektcuklysser også kaldet Scrum sprints.

Scrum er en effektiv måde for at team at være adaptiv ift. løbende udfordringer og problemstillinger, hvorfor Scrum også har vundet frem som en af de mest anvendte metoder.

Scrum

Scrum sprint

I Scrum projektledelse opdeler man projekter op i iterationer. I agil projektledelse omtales dette en projektcyklus. Denne projektcyklus kaldet inden for Scrum for en sprint. Scrum sprint.

En scrum sprint er 2-4 uger, hvor man arbejder med en iteration. Dvs. man ikke arbejder med langsigtede planer, men tager såkaldte sprints ad gangen i Scrum metoden.

 

Scrum Master

Kort sagt kræver Scrum en Scrum Master for at skabe et miljø hvor:

1. En Product Owner bestiller arbejdet for et komplekst problem til en Product Backlog.

2. Scrum-teamet forvandler et udvalg af arbejdet til værditilvækst under en Scrum sprint.

3. Scrum-teamet og dets interessenter inspicerer resultaterne og justerer til næste sprint.

4. Gentag

 

Det er Scrum Masterens job at kvalitetssikre arbejdet foretaget af Scrum-teamet.

 

Certificeringer

Når du vælger NPL som din projektpartner, så har vi din ryg. I vores team er alle erfarne indenfor projektledelse og certificeret i enten Prince2, Scrum, Half Double eller SAFeKontakt os eller book et møde for at høre nærmere i forhold til dit projekt.

Hos Nordjysk Projektledelse har vi en Scrum Master certificering. Med en Scrum Master certificering er vi den rette samarbejdspartner til at være Scrum Master på agile projekter med Scrum-metoden.

Er du blevet nysgerrig?

Læs mere om, hvilke typer projekter vi hjælper, vores kunder med at få succes med her.

Nordjysk Projektledelse ApS er et konsulenthus, der tilbyder ydelser inden for projektledelse. Vores målsætning, når vi laver projekter er derfor, at vi skaber flow, sikrer leverance og sørger for at projekter nås i mål ude hos vores kunder. Det gør vi gennem:

Vi dækker dig

Vores målsætning, når vi laver projekter er, at vi skaber flow, sikrer leverancen og sørger for at projekterne nås i mål ude hos vores kunder.

Skal vi også hjælpe dig i mål med et projekt?